Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

MORBID ANGEL - itt az új dal a 'Kingdoms Disdained' albumról: 'For No Master'!


2017-11-29

A veterán death metal banda december elsején, pénteken adja ki új albumát, a UDR Music jóvoltából.

A Morbid Angel korábbi énekese, Steve Tucker két évvel ezelőtt tért vissza a felállásba. Ez a váltás azután történt, hogy a Morbid Angel megvált David Vincent frontembertől. Ugyanekkor Tim Yeung dobos (15 év után) és Desthructor (7 év után) is távozott a bandából. Trey Azagthoth gitáros szintén ekkor közölte, hogy ő és Tucker új Morbid Angel albumon dolgozik.

Néhány hete a Metal Messiah Rádió készített interjút Tuckerrel (aki nem mellesleg nemrég új Warfather albumot adott ki) aki elmondta, hogy azért tért vissza a Morbid Angel-be, hogy "egy teljes értékű death metal-albumot készítsen" a bandával: "Mivel a Morbid Angel alapvetően egy vérbeli death metal banda; ezért a következő lemez is ilyen lesz: agresszív és underground death metal"...

Tucker és bandája tavaly nyáron lemezszerződést kötött a Motörhead elsőszámú partnerével, a UDR Music kiadóval (Japán kivételével a világ minden területére).
"Rendkívül izgatottak vagyunk az új szerződés miatt" - közölte Tucker. "Alig várjuk már, hogy elkészüljön ez az album; utána pedig leromboljunk minden színpadot. A UDR egy fantasztikus kiadó, ami hihetetlen mértékben támogatja minden partnerét. Mondanunk sem kell, igazán büszkék vagyunk, hogy mi is ide tartozhatunk. Egy sikeres kapcsolat elé nézünk!".

Mint kiderült, az új Morbid Angel albumon az Annihilated dobosa, Scott Fuller, valamint a Vadimvon frontembere / gitárosa, Dan Vadim Von játszik Tucker és Azagthoth mellett. Elsőként a dob-témák rögzítése zajlott le; ezt követően jöttk a gitár-, basszusgitár- és vokál-felvételek. A munkálatok a floridai Man Recording Stúdióban zajlottak, a banda egykori gitárosa, Erik Rutan (Cannibal Corpse, Hate Eternal, Six Feet Under, Belphegor) producelésében. Az új nagylemez - ami a 'Kingdoms Disdained' címet kapta - megjelenése 2017. december elsejére várható, a UDR hatáskörébe tartozó Silver Lining Music által (Japánban pedig a JVC gondozásában). Íme az újonnan bemutatott lemezborító - amit az ír média-művész, Ken Coleman készített - és a dallista:

01. Piles Of Little Arms
02. D.E.A.D
03. Garden Of Disdain
04. The Righteous Voice
05. Architect And Iconoclast
06. Paradigms Warped
07. The Pillars Crumbling
08. For No Master
09. Declaring New Law (Secret Hell)
10. From The Hand Of Kings
11. The Fall Of Idols

A 'Kingdoms Disdained' albumon tehát ismét összeállt Trey Azagthoth gitáros és Steve Tucker basszer-énekes, hogy megalkossanak egy pusztító, apokaliptikus dal-kollekciót, a végzet betétzenéjét. Az új lemez megjelenik CD-n (normál és digipak változatban), 180 grammos gatefold bakeliten és digitális letöltés formájában. Az előrendelők ingyenesen azonnal letölthetik a 'Piles Of Little Arms' című single-dalt (ami ugyanitt meg is hallgatható).

Tucker elmondta: "Az album címe mindent elárul... Mindenkinek elege van mindenből, és senki nem tudja a megoldást. Miniatűr háborúk zajlanak a szomszéd városokban, országokban; tele van a társadalom káosz okozó egyénekkel, és mégis mindenki azt hiszi, amit ő csinál, az a helyes. Ezáltal kimondhatjuk: a világ valószínűleg elérte azt a pontot, ahol már tarthatatlan az őrület és a zűrzavar..."

"Folyamatosan igyekszünk képeket, zenei képleteket festeni" - folytatta Tucker. "És szerintem ez az album remek képlete a mai világnak; mindössze a perspektíva eltérő. Ugyanis aon istenek szemszögéből írtuk ezeket a nótákat, akik a világot építették; akik mindeddig aludtak, de most elkezdtek ébredezni".

Az új Morbid Angel felállás egy amerikai turnén mutatkozott be először élőben. A május 23-án indult körúton a Suffocation, a Revocation és a Withered kísérte a főbandát - minderről itt írtunk.

Az eredeti tervek szerint november és december folyamán a Morbid Angel Európában is bemutatta volna az új albumot (három nappal a megjelenést követően a budapesti Barba Negrában is fellépett volna a banda), de a tagok útlevél-problémái miatt végül ez idén nem valósulhat meg (2018-ban várhatóan sikerül lebonyolítani a körutat - ezzel kapcsolatban később érkezik bejelentés).

Íme az új, 'For No Master' című szám hivatalos premiere:

A banda a legutóbbi amerikai turné első állomásán bemutatott egy vadonatúj dalt ('Warped' címen), ami felkerült az új albumra - ennek felvétele alább megtekinthető.

Tucker - aki első körben 1997 és 2001, majd 2003 és 2004 között volt a Morbid Angel frontembere / énekes-basszusgitárosa - egy 2014-es interjúban fejtette ki a véleményét a Morbid Angel legutóbbi, 2011-es 'Illud Divinum Insanus' albumával kapcsolatban (amelyen a banda a tradícionális death metal hangzást indusztriális, elektronikus elemekkel vegyítette): "Nincs mit mondanom erről a lemezről... A rajongóknak van egyedül joguk arra, hogy véleményt alkossanak. A Morbid Angel pedig régen arról volt híres, hogy azt játszák, amit ők maguk akarnak; nem pedig azt, amit néhány ember szerint csinálniuk kéne...".


MORBID ANGEL - itt az új dal a 'Kingdoms Disdained' albumról: 'For No Master'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás