Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Vinnie Paul Abbott: "A rock és a metal semmiképpen sem fog meghalni"


2014-10-10

A Pantera egykori és a Hellyeah jelenlegi dobosa, Vinnie Paul Abbott az UpstateLive magazinnak nyilatkozott Gene Simmons rock halálával kapcsolatos kijeletéseire.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Gene Simmons két héttel ezelőtt saját fiának, Nick-nek adott interjút az Esquire.com oldalon. Gene többek közt az alábbi tanácsokat adja azoknak a zsenészeknek, akik sikeresek akarnak lenni: "Ne hagyj fel a rendes munkáddal[...] mert a zeneszerzők számára - az igazi tehetségek, tehát a rock-, a soul- és a blues-zenészek - halott ügy az egész[...] Ha mondjuk te éppen gitározol, szinte lehetetlen szituációba keveredtél. Jobb, ha inkább egyáltalán nem is tanulsz meg zenélni, sem dalokat írni, hanem csak elénekelgetsz magadnak a zuhany alatt, vagy jelentkezel az 'X-faktorba'[...] A rockzene végleg halott". (Simmons teljes mondanivalóját ITT közöltük le. A zenész később megerősítette: továbbra is tartja magát ehhez az állításhoz.)

Simmons korábbi kijelentését több neves zenész is megcáfolta; köztük Corey Taylor, Slash és Rob Halford. Most pedig az egykori Pantera / jelenlegi Hellyeah dobos, Vinnie Paul Abbott szólalt fel: "Szerintem Gene egy teljesen más perspektívából közelítette meg a dolgot. Ha megnézzük azokat a nagy bandákat, akik még mindig headlinerként lépnek fel a neves fesztiválokon, akkor rájövünk, hogy még mindig a KISS-ről, a Mötley Crüe-ről és a Metallicáról van szó. Ugyanazok a zenekarok, akik már 15-20 éve is nagyszínpadon voltak... Senki sem lépett azóta a helyükbe. Szóval szerintem Gene ebből a perspektívából nézte a dolgot... Ettől függetlenül én azt mondom, a rock és a metal semmiképpen sem fog meghalni. A zenének ez a két műfaj a legnagyszerűbb formája. Az emberek szeretik és támogatják... Néha persze kisebb, néha nagyobb népszerűséggel jár. Sajnos ez az egész letöltéses ügy egyre nehezebbé tette például a turnézást; különösképpen a fiatalabb csapatok számára. Viszont még mindig vannak olyanok, akik kint vannak a csatatéren, és harcolnak. Itt vagyunk mi, a Hellyeah; ott van a Five Finger Death Punch; ott van a Volbeat... szóval van egy csomó kiváló együttes, akik még nem álltak le. Én magam sem fogok meghátrálni soha. Persze sokat változott a dolog azóta, hogy megjelentek a Pantera lemezei, de most arról van szó, hogy vagy kiállsz magadért, vagy pedig elhullasz".


Vinnie Paul Abbott:
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás