Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A rock halott? - Az ügyben megszólalt az ex-MÖTLEY CRÜE énekes, John Corabi is


2014-10-17

A The Scream, a Union és a Mötley Crüe énekeseként elhíresült énekes, John Corabi arra az erősen vitatott témára reagált, amit Gene Simmons indított azzal, hogy kijelentette: a rockzene halott.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Gene Simmons (KISS) néhány héttel ezelőtt saját fiának, Nick-nek adott interjút az Esquire.com oldalon. Gene többek közt az alábbi tanácsokat adja azoknak a zsenészeknek, akik sikeresek akarnak lenni: "Ne hagyj fel a rendes munkáddal[...] mert a zeneszerzők számára - az igazi tehetségek, tehát a rock-, a soul- és a blues-zenészek - halott ügy az egész[...] Ha mondjuk te éppen gitározol, szinte lehetetlen szituációba keveredtél. Jobb, ha inkább egyáltalán nem is tanulsz meg zenélni, sem dalokat írni, hanem csak elénekelgetsz magadnak a zuhany alatt, vagy jelentkezel az 'X-faktorba'[...] A rockzene végleg halott". (Simmons teljes mondanivalóját ITT közöltük le. A zenész később megerősítette: továbbra is tartja magát ehhez az állításhoz.)

Simmons korábbi kijelentését több neves zenész is megcáfolta; köztük Corey Taylor, Slash, Vinnie Paul és Rob Halford; most pedig az ex-Mötley Crüe énekes, John Corabi adott hangot véleményének: "Egyáltalán nem mondanám, hogy egyet értek. Szerintem ez a téma jóval bonyolultabb ennél. Én úgy gondolom, hogy amikor Gene azt mondja, hogy 'A rock halott', akkor ő elsősorban azokhoz az időkhöz viszonyítja a dolgot, amikor még vettek lemezeket az emberek, és voltak teltházas koncertek... Az olyan bandák, mint a KISS, a Mötley, a Ratt, a Posion vagy a Bon Jovi annak idején el tudtak adni 10-12, vagy akár 15 millió lemezt is. Most már azonban ilyenről közelről sincs szó. Halott lenne a rockzene? Nem. Persze ezt nehéz kifejteni, az biztos... A bandák viszont még most is kaphatnak lemezszerződéseket, most is csinálhatnak óriási lemezeket, stb. A jelenlegi technológiának köszönhetően - gondolok itt most elsősorban a Pro Tools programra - egyre több ember vesz fel zenét otthon; majd tölti fel a YouTube-ra és a Facebook-ra. Szóval én nem hinném, hogy halott lenne a rock, szerintem csak megváltoztak a módszerek; ennyi az egész. Megszoksz vagy megszöksz [haha]".

Corabi 1992-ben csatlakozott a Mötley Crüe-höz - Vince Neil énekest ekkor rúgták ki, személyes okokra hivatkozva. Corabi-val egy albumot adott ki a banda: az 1994-ben megjelent 'Mötley Crüe' album a sikeres toplistás debütálás ellenére - köszönhetően a kibontakozó grunge-mozgalomnak - meglehetősen nagy mértékben leépítette a zenekar karrierjét. Neil 1997-ben tért vissza a bandába. Corabi ezt követően az ex-KISS gitáros Bruce Kulick-kal közösen alapította meg a Union zenekart.

Corabi legutóbbi kiadványa egy öt új dalból és hét klasszikus újra-rögzített verziójából álló 'Unplugged' című lemez volt, melyen a frontember mellett olyan neves zenészek szerepelnek, mint Cheney Brannon (Collective Soul), D.A. Karkos és Matt Farley. A Rat Pak Records jóvoltából megjelent albumon Bruce Kulick is vendégszerepet kapott; többek közt az ő gitár-játéka hallható a Mötley Crüe 'Hooligan's Holiday' klasszikusának átdolgozásában.

Az énekes idén ősszel lebonyolít egy önálló turnét, a 20 éves 'Mötley Crüe' albumot ünnepelvén. Az észak-amerikai koncertek során Corabi és szóló-bandája előadja a teljes lemezt.


A rock halott? - Az ügyben megszólalt az ex-MÖTLEY CRÜE énekes, John Corabi is
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás