Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Richard Kruspe (RAMMSTEIN): "Nem mondanám, hogy halott lenne a rockzene"


2014-10-24

A Rammstein gitárosa - aki jelenleg Emigrate projektjének második albumát promótálja - reagált Gene Simmons hírhedt értekezésére.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Gene Simmons (KISS) néhány héttel ezelőtt saját fiának, Nick-nek adott interjút az Esquire magazin honlapján. Gene többek közt az alábbi tanácsokkal látja el azokat a zenészeket, akik sikeresek akarnak lenni: "Ne hagyj fel a rendes munkáddal[...] mert a zeneszerzők számára - az igazi tehetségek, tehát a rock-, a soul- és a blues-zenészek - halott ügy az egész[...] Ha mondjuk te éppen gitározol, szinte lehetetlen szituációba keveredtél. Jobb, ha inkább egyáltalán nem is tanulsz meg zenélni, sem dalokat írni, hanem csak elénekelgetsz magadnak a zuhany alatt, vagy jelentkezel az 'X-faktorba'[...] A rockzene végleg halott". (Simmons teljes mondanivalóját ITT közöltük le. A zenész később megerősítette: továbbra is tartja magát ehhez az állításhoz.)

Simmons korábbi kijelentését több neves zenész is megcáfolta; köztük Corey Taylor, Slash, Vinnie Paul, az ex-Mötley Crüe énekes John Corabi és Rob Halford; de megszólalt az Exodus énekese, Steve "Zetro" Souza is, aki nagyjából értette, miről beszél Gene. Egy néhány nappal ezelőtti interjúban az Anthrax gitárosa, Scott Ian magyarázta el, hogy "a rock sosem hal meg", most pedig a Rammstein és az Emigrate pengetőse, Richard Z. Kruspe nyilatkozott a témában (az ausztrál Heavy magazinnak): "Nem hinném, hogy halott lenne a rockzene; sőt, szerintem soha nem lesz az, mivel sok ember számára ez egy valódi életstílus. Amit viszont észrevettem én is, az az, hogy a lemezek minősége manapság nagyon gyenge. De ezt meg is értem, mert nincs idő, nincs pénz, és minden figyelemnek a promócióra kell irányulnia. Néhány évvel ezelőtt már én is megmondtam: az emberek saját magukkal basznak ki azzal, hogy zenét lopnak. Viszont azt hiszem, most talán jönni fog egy újabb mozgalom. A 'streamelés' talán megmenthet egy pár dolgot... Az emberek egyébként ebben a pillanatban is költenek pénzt zenére; de ennek az összegnek a jó irányba kellene mennie. Túl kell lépnünk azon a generáción, ami birtokolni akarja a zenét; mégpedig egy olyan generációba, akik azt mondják: 'Nem érdekel, csak az lényeg, hogy megszerezzem ezt és ezt az albumot'... Ennek köszönhetően aztán létrejön egy új módszer, ami révén ismét lehet újabb és újabb öszegeket fektetni a zenébe. Szóval nem mondanám, hogy halott lenne a rockzene; egyszerűen most egy nagyon gyenge minőségi fázisban van".

Richard Kruspe - aki nemrégiben negatív megközelítésből nyilatkozott a Rammstein terveivel kapcsolatban - mellék-projektje, az Emigrate 'Silent So Long' címmel adta ki második lemezét, október 17-én, a Spinefarm Records jóvoltából. Erről bővebben ITT írtunk.


Richard Kruspe (RAMMSTEIN):
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás