Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

John 5: "A rockzene nem halott, csak az ipar változott meg nagymértékben"


2014-11-13

A Rob Zombie / ex-Marilyn Manson gitáros, John 5 (eredeti nevén: John William Lowery) Gene Simmons híressé vált "gyász-beszédére" reagált.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Gene Simmons (KISS) néhány héttel ezelőtt saját fiának, Nick-nek adott interjút az Esquire magazin honlapján. Gene többek közt az alábbi tanácsokkal látja el azokat a zenészeket, akik sikeresek akarnak lenni: "Ne hagyj fel a rendes munkáddal[...] mert a zeneszerzők számára - az igazi tehetségek, tehát a rock-, a soul- és a blues-zenészek - halott ügy az egész[...] Ha mondjuk te éppen gitározol, szinte lehetetlen szituációba keveredtél. Jobb, ha inkább egyáltalán nem is tanulsz meg zenélni, sem dalokat írni, hanem csak elénekelgetsz magadnak a zuhany alatt, vagy jelentkezel az 'X-faktorba'[...] A rockzene végleg halott". (Simmons teljes mondanivalóját ITT közöltük le. A zenész később megerősítette: továbbra is tartja magát ehhez az állításhoz.)

Simmons kijelentését több neves zenész is megcáfolta; köztük Corey Taylor, Slash, Vinnie Paul, az ex-Mötley Crüe énekes John Corabi és Rob Halford; de megszólalt az Exodus énekese, Steve "Zetro" Souza is, aki nagyjából értette, miről beszél Gene. Egy néhány nappal ezelőtti interjúban az Anthrax gitárosa, Scott Ian magyarázta el, hogy "a rock sosem hal meg", legutóbb pedig a Rammstein és az Emigrate pengetőse, Richard Krupse, majd ismét a Slipknot / Stone Sour frontember, Corey Taylor nyilatkozott a témában. Nemrég a Steel Panther tagjai, Stix Zadinia dobos és Lexxi Foxx basszusgitáros is beszálltak a globális port kavart vitába. Most a Rob Zombie-banda gitárosa, a népszerű szóló-artista, John 5 adott hangot véleményének (az Icon Vs. Icon magazin oldalán): "Az ipar drámaian átalakult; olyan gyorsan, mint ahogy a nappalra jön az éj. Szóval én azt mondom, a rockzene nem halott, csak az ipar változott meg nagymértékben. Igazán nagyszerű dalokat kell írnunk, és igazán nagyszerű koncerteket kell adnunk ahhoz, hogy életben tartsuk a műfajt. Habár ez nem csak a rockzenére, de a rap-re, a country-ra és minden másra is igaz. A zene egy nagyon kemény üzlet, mivel nagyon sok kalózkodás veszi körül. Márpedig nekem is van viszonytási alapom: annak idején még sorba kellett állnunk a lemezekért! Szóval rendkívül nagy változás ment végbe. Azoknak, akik karriert szeretnének kiépíteni a mai gazdasági helyzetben, azt mondanám: tegyétek meg minél hamarabb, mivel ha nem igyekeztek, más fog lépni a helyetekbe. Ha igazán akarjátok a dolgot, lépnetek kell! Ha keményen dolgoztok, elérhetitek a célotokat. Minden nap meg kell lépnetek legalább egy kis dolgot, ami közelebb visz titeket álmaitok beteljesüléséhez - legyen ez akár néhány telefonhívás vagy valami... minden egyes aprósággal közelebb kerülhetsz a célodhoz".

John 5 június 17-én adta ki legújabb szóló single-dalát, 'This Is My Rifle' címmel. A "gyostűzzel és géppuska-szerű riffekkel teli" single - melyben Rodger Carter dobos és Matt Bissonette basszusgitáros zenél - John 5 augusztusban megjelent 'Careful With That Axe' című nagylemezén kapott helyet. Erről bővebben ITT írtunk.


John 5:
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás