Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Joe Lynn Turner: "A rock továbbra is él és nagyokat lélegzik"


2014-12-17

Gene Simmons (KISS) hírhedt negatív megjegyzéseire ezúttal az egykori Rainbow / Deep Purple / Malmsteen / jelenlegi Rated X énekes, Joe Lynn Turner reagált.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Gene Simmons néhány hónappal ezelőtt saját fiának, Nick-nek adott interjút az Esquire magazin honlapján. Gene többek közt az alábbi tanácsokkal látja el azokat a zenészeket, akik sikeresek akarnak lenni: "Ne hagyj fel a rendes munkáddal[...] mert a zeneszerzők számára - az igazi tehetségek, tehát a rock-, a soul- és a blues-zenészek - halott ügy az egész[...] Ha mondjuk te éppen gitározol, szinte lehetetlen szituációba keveredtél. Jobb, ha inkább egyáltalán nem is tanulsz meg zenélni, sem dalokat írni, hanem csak elénekelgetsz magadnak a zuhany alatt, vagy jelentkezel az 'X-faktorba'[...] A rockzene végleg halott". (Simmons teljes mondanivalóját ITT közöltük le. A zenész később megerősítette: továbbra is tartja magát ehhez az állításhoz.)

Simmons kijelentését több neves zenész is megcáfolta; köztük Corey Taylor, Slash, Vinnie Paul, az ex-Mötley Crüe énekes John Corabi és Rob Halford; de megszólalt az Exodus énekese, Steve "Zetro" Souza is, aki nagyjából értette, miről beszél Gene. Egy néhány héttel ezelőtti interjúban az Anthrax gitárosa, Scott Ian magyarázta el, hogy "a rock sosem hal meg", ezután pedig a Rammstein és az Emigrate pengetőse, Richard Krupse, majd ismét a Slipknot / Stone Sour frontember, Corey Taylor nyilatkozott a témában. Nemrég a Steel Panther tagjai, Stix Zadinia dobos és Lexxi Foxx basszusgitáros is beszálltak a globális port kavart vitába. Legutóbb a Rob Zombie-banda gitárosa, a népszerű szóló-artista, John 5, majd a brit power metalista Dragonforce zenekar francia basszerosa, Fréderic Leclercq adott hangot véleményének. Egy friss interjúban a legendás Rainbow / Deep Purple énekes, Joe Lyn Turner nyilatkozott a témában, a Totally Driven Rádió (fentebb elérhető) interjújában: "Még nem tudtam megfejteni, mire gondolhatott Gene, amikor ezeket a kijelentéseket tette. Az biztos, hogy a rock nem halott; jelen van a világ minden táján. A műfaj továbbra is él és nagyokat lélegzik. Különösen Európában, Oroszországban van nagy újjáéledés... Minden banda Oroszországba megy turnézni, mert az ottani rajongókat sok éven át a vasfüggöny mögé bújtatták; pedig ők is éheznek a rockzenére. Az én koncertjeimen három generáció is jelen van - nagyapák, apák és gyerekek, valamint az ő társaik: asszonyok, nők és lányok. Számomra csodálatos érzés, hogy ez megtapasztalhatom... Az emberek még mindig szeretik a rockzenét - azt a vérbeli rockzenét, amit annak idején megismertünk.
Visszatérve Oroszországhoz... rengeteg metal banda van arrafelé, rengeteg progresszív zenekar... amit csak akarsz. Ők nem követik azt a klasszikus értelemben vett divatot, amikor egy új dolgot hirtelen elsöpör egy még újabb trend. Ők ezt az egészet kombinálják. Más szavakkal: ott létezik az, amit klasszikus rocknak nevezünk... mindenféle műfaj, különböző stílusok; nincs semmi kivétel
".

Turner nemrégiben alapította meg - Carmine Appice [Vanilla Fudge, Cactus] dobos, Tony Franklin [The Firm, Blue Murder] basszusgitáros és Karl Cochran [J.L.T., Nuclear Assault] közreműködésében - a Rated X zenekart, ami a tavaly decemberi megalakulás után közel egy évvel adta ki debütáló nagylemezét, november 7-én Európában, november 11-én pedig az USA-ban, a Frontiers Records jóvoltából. Bővebben a bandáról és a lemezről ITT számoltunk be.


Joe Lynn Turner:
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás